בצל


האם קיימים חרקים בבצל?
כן! על הבצל היבש (ובתוכו) המצוי קיימים חרים שונים: תריפסים (Thrips), פסוקאים (Springtaill), אקריות (mite) וזחלי זבוב (הדברים אמורים בין לגבי בצל לבן ובין לגבי בצל סגול).

איך מנקים את הבצל לאכילה?
ראשית כל יש לוודאות כי משתמשים רק בבצל קשיח וסגור היטב, (בצל שאינו סגור דיו יש להפריד את הגלדים הרופפים ולשטוף בנפרד), כמו כן יש לוודאות כי אין הנבטה ממרכז הבצל או שלא מדובר בבצל 'תאומים', במקרים מעין אלו יש לחתוך את הבצל טרם הכשרתו לאכילה.
דרכי נקיונו כדלהלן:
1. קילוף הבצל עם גלד ראשון, את הקליפה והגלד הראשון מומלץ להשליך לאשפה.
2. חיתוך ראש הבצל (עם השערות) והשלכתו.
3. יש לשטוף היטב את בשר הבצל תחת זרם מים חזק.
ובתיאבון!
שוב, יש להדגיש כי באם הבצל כמוש לא מומלץ להשתמש בו, באם ישנם גלדים רופפים או תאומים יש לחתוך הבצל ולשוטפו באופן פנימי.

בצל כמוש או שקיים חלל בין הגלדים (יש להפריד הכל ולשטוף היטב)

צפו בסרטון המציג את החרקים בבצל לבן בבדיקת מעבדה
Coi בניית אתרים
דף הבית טלפוןwaze